Vacature Senior Data Architect

Senior Data Architect in s-Gravenzande

 • Redactie Westland
 • 27-11-2023

Senior Data Architect in s-Gravenhage

Senior Data Architect

Migratie draait om mensen. Mensen die om allerlei verschillende redenen in Nederland willen komen wonen. Om dat mogelijk te maken, maakt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gebruik van enorme hoeveelheden data uit veel verschillende bronnen. Dat vraagt om overzicht en een heldere architectuur, waar jij als senior data-architect verantwoordelijk voor bent. Je werkt vanuit Den Haag wanneer dat nodig is en vanuit huis wanneer het kan.

Informatiegestuurd werken wordt steeds belangrijker binnen de IND. Daarom hebben we grote behoefte aan een overkoepelende architectuurvisie. Als senior data-architect vertaal jij onze strategische bedrijfsdoelstellingen naar de data-architectuur. Je geeft de data-infrastructuur vorm, richt processen in en stemt af met de afdeling die het datawarehouse ontwikkelt en beheert. Daarnaast bedenk je concrete, werkende en werkbare oplossingen en vernieuwingen op het gebied van data.

Je werkdag bestaat onder andere uit het:

 • Modelleren met bijvoorbeeld Archimate om te laten zien hoe jij de architectuur voor je ziet;
 • Schrijven van stukken over wat het model betekent en hoe je het kunt toepassen;
 • Beoordelen van stukken die door anderen zijn opgesteld om te bepalen of deze binnen de architectuurkaders passen;
 • Organiseren van workshops en overleggen waarin je mensen bij elkaar brengt, kennis deelt en de samenwerking opzoekt;
 • Uitdragen van ideeën en richtingen en zorgen dat deze plannen worden uitgevoerd.

Bij architectuur is het belangrijk dat je de hele organisatie meekrijgt. Daarom werk je veel samen met de datamodelleurs, datascientists en datastewards die werken volgens de richtlijnen en kaders die jij opstelt. Het is belangrijk dat deze kaders niet te gedetailleerd zijn, maar wel voldoende houvast bieden. Daarnaast werk je ook veel samen met ontwikkelaars, scrumteams en met de andere architectuurlagen in de organisatie.

Jij weet precies hoe je mensen met elkaar in verbinding brengt en meekrijgt in jouw ideeën. Dus combineer je jouw communicatieve met je organisatietalent. Vernieuwing en verbetering staan bij jou voorop. Je wilt niet alleen de verbinding met de praktijk leggen: je wilt de praktijk ook veranderen.

Verder heb jij in elk geval:

 • WO-werk- en -denkniveau of HBO met een technische achtergrond;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als data-architect of in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met ingewikkelde architecturen. In het bijzonder met service-oriëntatie, regelsturing, gebeurtenis gedreven en informatie gestuurd werken;
 • Ervaring met Business Rules Managementsystemen, modelleerpatronen en de werking van web- en serviceapplicaties;
 • TOGAF- en Archimate-certificaten.

Salarisniveau: schaal 12

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema's bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

Immigratie- en Naturalisatiedienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Functie: Senior Data Architect Startdatum: 23-11-2023 Ervaring: Senior management Educatielevel: WO Contracttype: Vast Salaris: 4214 - 6227 Uren per week: 36 - 36

Functie:data architect
Startdatum:22-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijksoverheid via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hoek van Hollandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hoek-van-hollandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hoek van Holland
 2. Senior Data Architect Rijksoverheid 22-11-2023

Bekijk ook andere vacatures