Vacature Omgevingsmanager

Omgevingsmanager in s-Gravenzande

Omgevingsmanager

HBO

Organisatie

De gemeente Westland heeft de status van 100.000+ gemeente en hoort daarmee tot de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw en 50.000 arbeidsplaatsen is de gemeente Westland, na de Rotterdamse havens en luchthaven Schiphol, de derde economische motor van het land. De gemeente Westland bestaat uit elf dorpskernen en ligt tussen Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een krachtige economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Opdracht

Binnen de Gemeente worden er verschillende soorten projecten voorbereid en uitgevoerd. De meeste projecten zijn in voorbereiding en zullen naar verwachting in 2024 gaan starten t/m eind 2026. Binnen het project zitten er veel bewoners en bedrijven die goed geïnformeerd dienen te worden over de uit te voeren werkzaamheden. Deze stakeholders moeten goed worden voorbereid op de komende werkzaamheden.

Hieraan kan gedacht worden aan:

 • Uitvoeren van stakeholder analyses;
 • Participatietrajecten opzetten en uitvoeren;
 • Benaderen van en communicatie met stakeholders;
 • De belangen van stakeholders in kaart brengen en toetsen aan de uitgangspunten van het project (bijvoorbeeld aanwezige ondernemers, hulpdiensten);
 • Het organiseren van participatie bijeenkomsten, zowel fysiek als digitaal, inclusief verslaglegging en brede terugkoppeling;
 • Bemensing van een project e-mail account en telefoon;
 • Gerichte ondersteuning en uitvoering op projecten en activiteiten;
 • Samenwerking met omgevingsmanagers van aannemers;
 • Het afstemmen van communicatiemomenten en communicatiemiddelen met team Communicatie en team Online.

Daarnaast omvat de opdracht het verzorgen van diensten ten behoeve van het verzorgen van de boodschap, bewonersbrieven, vormgeving en communicatie. Hierbij kan gedacht worden aan het opstellen van o.a. brochures, projectwebsites, presentaties en illustraties. De afdeling Communicatie van de Gemeente Westland ondersteunt hierin de omgevingsmanager.

Vereisten:

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als omgevingsmanager;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het opzetten van participatietrajecten en het uitzetten van stakeholder analyses;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als omgevingsmanager;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met het opzetten van participatietrajecten;
 • Benoem minimaal 1 referentieproject waarbij een stakeholder analyse is uitgevoerd waarbij de belangen van stakeholders in kaart zijn gebracht en getoetst aan de uitgangspunten van het project;

Leuk dat je hebt gesolliciteerd! We zullen binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de 'Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein'. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

OmgevingsmanagerFunctie:omgevingsmanager
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Het Publieke Domein via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hoek van Hollandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hoek-van-hollandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hoek van Holland
 2. Omgevingsmanager Het Publieke Domein 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures