Vacature Docent Wiskunde

Docent Wiskunde in s-Gravenzande

Docent Wiskunde 0,6 - 0,8 fte

Ben jij op zoek naar een leuke baan op een kleinschalige school van zo'n 700 leerlingen? Omschrijf jij jezelf als een docent met veel persoonlijke aandacht voor de leerling en oog voor de kwaliteit van het vak? Is het geven van het vak wiskunde voor jou de mooiste uitdaging die er bestaat? Waarbij bij jou de stelling van Pythagoras nooit gaat vervelen en ben jij die docent die leerlingen kan enthousiasmeren voor formules en vergelijkingen die wat lastiger zijn? Dan hebben wij een baan voor jou!

ISW Sweelincklaan is een school voor voortgezet onderwijs voor mavo en onderbouw montessori mavo/havo/vwo. In de brugklas bieden we volop kansen om te onderzoeken in welk schooltype de leerling het beste uit zichzelf kan halen. Daarom bieden we op de niveaus kader/mavo, mavo en mavo/havo onderwijs aan in het eerste leerjaar. Deze locatie behoort al jaren tot één van de beste mavoscholen in het land. Wij bieden een plezierige werkomgeving met een duidelijke organisatie, leuke leerlingen en fijne collega's.

Wij werken vanuit een vertrouwde omgeving waarin wij uitgaan van wederzijds respect. Een gezonde levensstijl komt terug in onze lessen en daarbuiten, zoals een gezellig potje volleybal na een lange dag vergaderen. De locatie is vooruitstrevend op het gebied van onderwijsontwikkeling. Wij hebben veel persoonlijke aandacht voor onze leerlingen waardoor onze school bekend staat als een fijne plek om te zijn en we behalen daarmee uitstekende resultaten. Wij zorgen goed voor onszelf, goed voor anderen en goed voor onze omgeving. Wij bieden ruime mogelijkheden tot ontwikkeling, bijvoorbeeld als mentor of docent montessori.

Voor onze school zijn wij op zoek naar een docent wiskunde voor:

 • Het verzorgen van lessen wiskunde voor onze mavoklassen en in de montessoristroom.
 • Het begeleiden van leerlingen.
 • Het verlenen van ondersteuning bij organisatorische en begeleidingsactiviteiten.
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs.

De wiskundesectie op ISW Sweelincklaan kent een rijke achtergrond met vakkennis. Vanuit veel enthousiasme is er een duidelijke leerlijn wiskunde opgezet. Leerlingen presteren op onze locatie uitmuntend binnen het vakgebied wat niet alleen naar voren komt in prestaties, maar ook in de mogelijkheid tot het volgen van een gedifferentieerd programma. Je kunt je vinden in onze praktische benadering van het vak waarbij we moderne maar ook tastbare leermiddelen inzetten.

De sectie wiskunde heeft veel overleg met elkaar, de collega's weten elkaar goed te vinden. De voorkeur gaat dus ook uit naar een nieuwe collega die graag samenwerkt en weet van aanpakken.

Docenten op de Sweelincklaan willen meer met hun leerlingen bereiken dan alleen het behalen van het einddiploma. Zij willen, naast het verzorgen van een toekomstgericht en samenhangend didactisch aanbod, hun leerlingen begeleiden bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid. Als docent werk je actief mee aan ons onderwijs door:

 • Een pedagogisch klimaat te creëren, waarin leerlingen elkaar vertrouwen en respecteren. Vanuit dat vertrouwen krijgen leerlingen de vrijheid om te leren verantwoordelijkheid te dragen binnen duidelijke, door de docent bewaakte kaders. Dit vraagt om betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid. De docent is pedagoog, didacticus en coach tegelijk. Hij vertelt niet wat je moet zien, maar wel waar je kunt kijken.
 • Voortdurende gericht te zijn op interactie en de vorming van sociale vaardigheden. Dit vraagt om een open houding en een sterk ontwikkeld empathisch vermogen.
 • Een sterk ontwikkeld omgevingsbewustzijn te hebben. Dit kan getypeerd worden als maatschappelijke nieuwsgierigheid en voelbare betrokkenheid bij de wereld en haar bewoners. Te beschikken over een hoge mate van zelfreflectie en observerend vermogen.De docent is daarin een voorbeeld voor zijn/haar leerlingen.
 • Sterke didactische vaardigheden te hebben, die de 5 niveaus van differentiatie en diverse manieren van evaluatie mogelijk maken.

Je komt te werken in een omgeving waarbij er een nieuwe onderwijslijn is geplaatst in een bestaande succesvolle school. Hierin werken mavo en montessori in een samen-apart principe op locatie Sweelincklaan. De mavo en montessori werken vanuit eenzelfde onderlegger waarbij aandacht, top school/top resultaat, verantwoordelijkheid, vooruitstrevend onderwijs en een vertrouwde en gezonde omgeving voorop staan.

 • Een betrekkingsomvang van 0,6-0,8 fte.
 • Ook collega's met wensen voor een kleinere of grotere baanomvang dan gevraagd of nog studerend zijn, nodigen we van harte uit om te solliciteren op deze functie.
 • Het betreft een tweedegraads functie, inschaling in overleg bij geschikte opleiding en ervaring.

Lucas Onderwijs, waar ISW onderdeel van is, kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Goede scholingsmogelijkheden extern en intern bij de Lucas Academie;
 • Carrièreperspectief en loopbaanondersteuning die bij jouw ambities passen;
 • Cafetariaregeling zoals bijvoorbeeld het fietsplan.

Wil je solliciteren?
Sluiting reactietermijn: bij geschikte kandidaten gaan wij over tot het voeren van de gesprekken.

Teamleider Montessori of mavo onderbouw 0,8 - 1,0 fte

ISW Sweelincklaan in 's-Gravenzande; een kleinschalige school in Westland waar aandacht voor de leerling hoog in het vaandel staat. In verband met het vertrek van een van de leden van de schoolleiding per 1 april 2024 zoeken wij een teamleider die de school en het onderwijs samen met de directeur en twee huidige teamleiders verder ontwikkelt richting de toekomst. Lees dan verder en solliciteer!

ISW Sweelincklaan is een school voor mavo en montessori-onderbouw mavo/havo/vwo. Ruim 700 leerlingen bezoeken de school, waarvan een derde deel de montessoristroom volgt. Het onderwijs en de ondersteuning daarvan is in handen van medewerkers.

Wij zijn op zoek naar iemand die gericht is op samenwerken en graag inhoudelijk betrokken wil zijn bij de onderwijskundige ontwikkelingen en uitvoering daarvan binnen de gehele school. Als teamleider heb je de dagelijkse leiding over onderbouw montessori of onderbouw mavo. De keuze hiervoor komt tot stand in overleg met de directeur en teamleiders en is afhankelijk van je kennis, ervaring en affiniteit. Je maakt deel uit van de schoolleiding waarbij je nauw samenwerkt met de collega teamleiders en de directeur. Je hebt een belangrijke rol in de HR-cyclus. Je voert alle ontwikkelgesprekken met de medewerkers van jouw team en vanuit ISW word je ondersteund door de afdeling HR.

Een school waar zowel regulier onderwijs als montessorionderwijs wordt gegeven, waar collega's elkaar steunen en samenwerken en persoonlijke aandacht voor de leerlingen heel belangrijk is. Het team krijgt en neemt de ruimte om tegemoet te komen aan verschillende leerbehoeften. Docenten kiezen bewust voor onze school vanwege de prettige werksfeer, de fijne leerlingen en het goede leerklimaat. Oud-leerlingen geven aan dat ze hun eigen kinderen later ook deze fijne school gunnen. ISW is onderdeel van Lucas Onderwijs waar veel ruimte is voor leren en ontwikkelen van medewerkers. Je kunt gebruik maken de eigen Lucas Academie die een gevarieerd en kwalitatief goed scholingsaanbod biedt.

ISW Sweelincklaan is onderdeel van Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW), deze scholengroep van 6 scholen maakt weer onderdeel uit van Lucas Onderwijs (47 basisscholen, 7 scholen voor speciaal (basis) onderwijs & expertisecentra en 33 locaties voor voortgezet onderwijs in de regio Haaglanden).

Waar ga je aan werken?

De schoolleiding werkt samen vanuit een gezamenlijk geformuleerde visie aan de verdere ontwikkeling van toekomstgericht, innovatief onderwijs. In het schoolplan 2023-2027 is woorden gegeven aan de ambities die op de kaart staan bij ISW Sweelincklaan. Hierbij is kruisbestuiving en aansluiting tussen het reguliere onderwijs en de montessoristroom belangrijk. Met andere woorden het unieke karakter van de school behouden en vooruitkijken en verder ontwikkelen. Kernwoorden van ISW hierbij zijn: vertrouwen, ontwikkeling, kwaliteit, respect en de leerling centraal.

Jij werkt mee aan de realisatie van de visie van ISW Sweelincklaan waarbij je in staat bent leerlingen voor te bereiden op meer dan het behalen van een diploma. Jij geeft meerwaarde aan het onderwijs op Sweelincklaan zodat leerlingen vaardigheden voor het leven opdoen. Wij willen, naast het verzorgen van een toekomstgericht en samenhangend didactisch repertoire, de leerlingen begeleiden bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid, waaronder brede ontwikkeldoelen van montessori als zelfstandigheid, creativiteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid vallen. Je brengt de school verder door jouw bijdrage aan de montessoriopleiding of de mavo-opleiding en hebt daarbij de samenwerking binnen Sweelincklaan en de partnerscholen binnen ISW op het netvlies.

Wat vragen we van jou?

Als teamleider worden de volgende zaken van je verwacht:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur met een eerste of tweede graad bevoegdheid;
 • Ervaring in, kennis van en affiniteit met het voortgezet onderwijs;
 • Benaderbaar, betrokken en zichtbaar zijn op de werkvloer voor zowel de teamleden als de leerlingen;
 • Het stimuleren van de professionele ontwikkeling en het kunnen bevorderen van het eigenaarschap en persoonlijk leiderschap van teamleden;
 • Aantoonbaar eigen professionele ontwikkeling en persoonlijk leiderschap;
 • Het is een pre als je ervaring hebt als teamleider en/of in het montessorionderwijs.
 • Indiensttreding per 1 april 2024 of zoveel eerder als mogelijk;
 • Het betreft een LD functie;
 • Scholingsmogelijkheden extern en intern bij de Lucas Academie;
 • Carrièreperspectief en loopbaanondersteuning die bij jouw ambities passen;
 • Diverse Cafetariaregelingen (bijvoorbeeld fietsplan).

Praktische informatie en procedure

Als deze functie je aanspreekt, jij je herkent in het betreffende profiel en beschikt over de benodigde kennis, ervaring en vaardigheden, zien wij graag uiterlijk 18 januari 2024 je sollicitatie tegemoet.
De eerste gesprekken zullen gevoerd worden op 23 januari 2024 en het tweede gesprek op 30 januari 2024 .Functie:docent wiskunde
Startdatum:24-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Interconfessionele Scholengroep Westland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hoek van Hollandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hoek-van-hollandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hoek van Holland
 2. Docent Wiskunde Interconfessionele Scholengroep Westland 24-12-2023

Bekijk ook andere vacatures