Vacature Senior communicatieadviseur (32-36 uur)

Senior communicatieadviseur (32-36 uur) in Europoort Rotterdam

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van het project Porthos: een project waarbij CO? van de industrie in de Rotterdamse haven wordt getransporteerd en opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee.

Omschrijving van de opdrachtgever:

Porthos is een project om CO? van de industrie in de haven van Rotterdam te transporteren en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee. De CO? die door Porthos wordt getransporteerd en opgeslagen, zal door verschillende bedrijven worden afgevangen. De verwachting is dat het project in de beginjaren ongeveer 2,5 miljoen ton CO? per jaar zal kunnen opslaan. Het project heeft de voorbereidingsfase afgerond en start eind 2023 met de bouwfase.

Binnen Porthos wordt er gewerkt in multidisciplinaire teams. Het team Omgeving en Communicatie bestaat uit 8 personen en is verantwoordelijk voor het bereiken van de gezamenlijke communicatiedoelen door middel van interne en externe communicatie. Je wordt ondersteund door een junior communicatiemedewerker.

Wat ga je doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, adviseert de directie, projectleiders en collega’s over communicatie en voert de plannen uit.
 • Je stemt af met aandeelhouders, betrokken partijen en diverse aannemers en brengt verschillende belangen samen in een gezamenlijke boodschap.
 • Je schrijft nieuws- en persberichten, kernboodschappen, Q&A’s, woordvoeringslijnen en communicatieplannen. Ook redigeer je publicaties van anderen.
 • Je ontwikkelt presentaties, infographics, posters, brochures, foto’s, video’s en documentsjablonen.
 • Je beheert de huisstijl, website, sociale media, intranet en de nieuwsbrief.
 • Je organiseert interne en externe bijeenkomsten, waaronder teamactiviteiten, mijlpaalevents en bewonersavonden. Daarnaast beoordeel je aanvragen voor deelname aan conferenties.
 • Je beantwoordt vragen en (interview)verzoeken van journalisten, studenten, wetenschappers en publiek. Dit doe je samen met de woordvoerder.
 • Je stuurt externe bureaus aan voor vormgeving, fotografie, video en webdesign.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van communicatie.
 • Je hebt meer dan 7 jaar ervaring als communicatieadviseur in een groot projectteam.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office, CMS-systemen en sociale media.
 • Je hebt gevoel voor vormgeving en aantoonbaar ervaring met het aansturen van ontwerpbureaus.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt bij voorkeur:
  • affiniteit met verduurzaming en/of infrastructuur.
  • ervaring met bouwcommunicatie.
  • ervaring met het organiseren van evenementen.
 • Je bent donderdag 15 februari beschikbaar voor een digitaal sollicitatiegesprek.

Standplaats:

Rotterdam

Wij bieden:

De functie is per begin maart 2024 beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 1 jaar, met een optie tot verlenging.

Functie-eisen

-

Sollicitatieprocedure

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Reageer vóór woensdag 7 februari 12.00 uur aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 24038. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Carlo Klerx op 078-6182212.

Meer weten of Porthos? Kijk dan op onze website bij de projecten.

Over PIA:

PIA (Project Interim Advies B.V.) is jouw professionele partner op het gebied van persoonlijke loopbaanontwikkeling en projectmatige kennis- en kundevraagstukken. We richten ons op hoger opgeleiden die graag hun bijdrage willen leveren aan de realisatie van projecten en de (door)ontwikkeling van organisaties.

Onze professionals worden ingezet bij het oplossen van bedrijfskundige of technische vraagstukken binnen diverse (project)organisaties en het bedrijfsleven. PIA staat garant voor een zorgzame plaatsing van project- medewerkers, waarbij de veiligheid en gezondheid van de medewerker voorop staat.

Door de veranderende verhoudingen op de arbeidsmarkt, gaat de projectmatige inzet van specialistische kennis een steeds belangrijkere rol spelen bij de algehele bedrijfsvoering. PIA staat voor professionaliteit, openheid en persoonlijke betrokkenheid en kent een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en professionals. Met een eerlijke en transparante handelswijze leggen we de basis voor een langdurige samenwerking.Functie:Specialisten op het gebied van public relations
Startdatum:29-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HAVO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Project Interim Advies via info@PIA.nl of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hoek van Hollandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hoek-van-hollandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Hoek van Holland
 2. Senior communicatieadviseur (32-36 uur) Project Interim Advies 29-01-2024

Bekijk ook andere vacatures