Dubbele zege voor Payne / Rousseau

Dubbele zege voor Payne / Rousseau

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Hoek van Holland en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Harry Payne heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-05-07:  "Het was een geweldig weekend op ‘de Sachsenring’ voor het Steinhausen Racing team en Harry Payne uit Pijnacker samen met zijn Franse passagier Kevin Rousseau.

image0

Harry, die lokaal gesponsord en ondersteund wordt door ‘The Perfect Detail’ (Hoek Van Holland), startte na de kwalificaties beide races vanaf een tweede plaats op de grid.

De sprintrace van elf ronden begon geweldig toen het team als eerste de eerste bocht in ging. Harry en Kevin wisten de eerste negen rondes de leiding te behouden totdat de een-na laatste ronde de gebroeders Christie van het Hannafin team hen aan het eind van het rechte stuk voorbij kwamen. Het Steinhausen team gaf niet zomaar op en pakte de leiding terug in de laatste bocht van de laatste ronde, met maar één tiende van een seconde voorsprong wonnen Harry en Kevin de sprintrace!

image1

Harry: ‘Toen de Christie’s ons voorbij kwamen dacht ik dat onze race erop zat want onze band was op. We konden wonder boven wonder achter hen blijven hangen de laatste ronde. Tijdens de afdaling in de laatste ronde zei ik tegen mezelf; waar jullie ook remmen, ik rem later, en dat heeft goed uitgepakt!’’

Zondagochtend begon het hard te regenen, maar niet voor lang. De twintig rondes durende ‘hoofdrace’ stond op het programma. De baan was nat maar droogte hier en daar al snel op. Er was aardig wat hectiek, gaan we starten op regenbanden of op slicks?

Het team wist, ondanks de nattigheid, goed weg te komen bij de start en ging als derde zijspan de eerste bocht in. Na twee rondes wist het team al de leiding in de race over te nemen! Echter was het wel een race vol met incidenten wat uiteindelijk resulteerde in een rode-vlag situatie. Hiermee eindigde de race vijf rondes eerder en pakte Harry en Kevin wederom de winst. Een dubbele Grand-Prix overwinning!

image2

Harry; ‘Het was een aparte race, ik moest ons tempo een aantal keer veranderen zodat we niet teveel risico’s zouden nemen. Gelukkig heeft het goed uitgepakt en hebben we weer een overwinning weten te behalen!’

Met deze resultaten kunnen we spreken van een erg sterke start in het FIM-sidecar worldchampionship, ook nadat het team twee weken geleden in Le Mans een overwinning wist te behalen. Op dit moment staat het Steinhausen team bovenaan in het WK met een verschil van drie punten op de wereldkampioen van 2021, Marcus Schlosser.

De volgende race zal over zeven weken plaats vinden in Most, Tsjechië. Alle updates van het team kan je volgen via onze social-media kanalen @team45racing.".

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Harry Payne.

Deel dit bericht:

Redactie Hoek van Hollandkrant

Welkom op de externe berichten pagina van Hoek van Hollandkrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Dubbele zege voor Payne / Rousseau

Nog meer externe nieuwsberichten