Vacature Deskundige Infectiepreventie

Deskundige Infectiepreventie in s-Gravenzande

Deskundige Infectiepreventie

De functie

''Infecties zijn onvermijdelijk, maar de verspreiding ervan kun je wel voorkomen. Bouw aan het infectiepreventiebeleid en geef voorlichting aan je collega's''


Jouw nieuwe baan

Comfortabele schoenen zijn nodig, want als deskundige infectiepreventie Flevoziekenhuis kom je overal. Er zijn geen specifieke afdelingen waar jij werkt, je werkt door het gehele ziekenhuis. Zo kun jij infectierisico's signaleren en interventies in gang zetten. Je houdt je ogen open en controleert waar nodig, zo identificeer je ziekenhuisinfecties om ze vervolgens te registreren en analyseren.

De preventie van infecties vraagt om een goed beleid. Samen met je team ontwikkel, implementeer en evalueer je het preventiebeleid en geef je scholing zodat je collega's goed op de hoogte zijn omtrent infectiepreventie. Dagelijks heb je contact met de arts-microbioloog omtrent de virussen en micro-organismen waarvan je de verspreiding wilt voorkomen.

Binnen het ziekenhuis werk je op de afdeling Kwaliteit en Veiligheid van Zorg die geleid wordt door de manager Kwaliteit en Veiligheid van Zorg. Het team infectiepreventie -als onderdeel van de afdeling - wordt gevormd door jou, je collega deskundige infectiepreventie en in de nabije toekomst nog meer infectiepreventie collega's. Samen bouwen jullie het team op en zorgen jullie ervoor dat infecties geen kans maken binnen het Flevoziekenhuis.

Helma Westland, een van de huidige deskundigen infectiepreventie vertelt:

"De functie is heel divers. De kracht van het Flevo is dat het een heel overzichtelijk ziekenhuis is met toch heel veel verschillende disciplines. Je bent niet enkel gefocust op alleen infecties, alleen de scholingen of specifieke afdelingen. Je komt echt overal.

"

De afdeling

Jouw nieuwe werkplek

Een prettige werkomgeving met positief ingestelde, inspirerende collega's en een verder professionaliserend ziekenhuis. Het Flevoziekenhuis is het enige ziekenhuis in de provincie Flevoland. Er is een goede samenwerking met het Amsterdam UMC. Het ziekenhuis heeft ook een dienstverleningsovereenkomst met Zorggroep Almere. Dit heeft een positief effect op de lijnen met de eerstelijnszorg in de regio: het merendeel van de huisartspraktijken dat aangesloten is. In haar werkveld krijgt ook het team infectiepreventie te maken met deze samenwerkingen. Bijvoorbeeld in contact met professionals in de eerstelijnszorg.

De ruim 2.000 ziekenhuismedewerkers hebben een goed bereikbare werkplek en staan zelden tot nooit in een file. Medewerkers omschrijven het Flevoziekenhuis als een klein, persoonlijk ziekenhuis waarin je makkelijk je weg vindt. Er wordt gewerkt in HiX. Op de werkvloer heerst een informele, positieve cultuur. Het is een zodanig open organisatie dat men bestuursleden bij de voornaam kent. Het open gebouw met veel lichtinval draagt bij aan het werkgenot. Gelukkig is in dit ziekenhuis volop besef waarom een infectiepreventiebeleid nodig is. Uitstekend! Want infecties buiten houden en verspreiding voorkomen, is een gezamenlijke taak.

Wat breng je mee?

Uiteraard heb jij een diploma Deskundige Infectiepreventie (of heb je de opleiding zo goed als afgerond) en ben je opgenomen in het VHIG-kwaliteitsregister. Bij voorkeur heb je meerdere jaren relevante werkervaring in een functie als deskundige infectiepreventie. Jaren waarin je hebt aangetoond dat je communicatief sterk en overtuigend bent. Jij bent tenslotte dagelijks in gesprek met collega's in het hele ziekenhuis. Zowel mondeling als schriftelijk heb jij goede uitdrukkingsvaardigheden waarmee jij naadloos aansluit bij de belevingswereld van de verschillende professionals én hen weet te overtuigen.

In je dagelijks activiteiten toon je dat prioriteiten stellen en probleemoplossend denken voor jou gesneden koek zijn. Je moet snel kunnen schakelen. Inherent aan deze functie is het hollen en stilstaan. Daar moet je wel van houden, volgens de huidige collega's. Je hebt gevoel voor samenwerken in teamverband. Zéker belangrijk met oog op het feit dat zich hier een grotendeels nieuw team deskundigen infectiepreventie gaat vormen! Jij staat voor eigen verantwoordelijkheid. Voel jij je aangesproken? Wie weet zit jij binnenkort met ons rond de tafel.

Wij bieden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Ziekenhuizen. Je start met een contract voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris (FWG 60) bedraagt maximaal 5.746 euro bruto op basis van een fulltime dienstverband. Daarin is de cao-verhoging per 1 juni 2024 al meegenomen. Idealiter werk jij 32 - 36 uur per week. Pas je perfect op deze plek en werk je liever 24 uur? Dan is dat bespreekbaar. Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

BKV voert namens het Flevoziekenhuis de gehele sollicitatieprocedure. Sollicitaties direct aan het Flevoziekenhuis worden dan ook altijd naar BKV doorgestuurd.Functie:deskundige infectiepreventie
Startdatum:13-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5746 – 5746
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Flevoziekenhuis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Hoek van Hollandkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de hoek-van-hollandkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Hoek van Holland
  2. Deskundige Infectiepreventie Flevoziekenhuis 13-02-2024

Bekijk ook andere vacatures